У РФ закликали ЗМІ не довіряти повідомленням терористів про трагедію в Магнітогорську

Слідчі не виявили слідів вибухівки на місці обвалення частини будинку в Магнітогорську, версія вибуху газу залишається головною.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила ТАСС офіційний представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко.

«Слідство відпрацьовує всі можливі версії трагедії. На сьогодні пріоритетною залишається версія вибуху побутового газу. Підкреслю, що слідів вибухових речовин або їх компонентів на вилучених з місця події фрагментах експертами і криміналістами не виявлено», - сказала вона.

Петренко підкреслила, що висновки про причини події можна буде зробити тільки за підсумками проведення комплексу слідчих дій і ретельного аналізу сукупності отриманих доказів.

«Тому пропоную журналістам не довіряти повідомленням терористичних організацій, які, як відомо, приписують собі всі резонансні події в різних країнах світу», - заявила представник СК.

За її словами, у ході кримінальної справи призначено комплекс експертиз, зокрема судово-медична, вибухотехнічна та пожежно-технічна. Крім того, як і раніше ведеться збір інших доказів, допитуються свідки, очевидці й потерпілі.

Раніше ІДІЛ узяв на себе відповідальність за вибух будинку в Магнітогорську.

Нагадаємо, в ніч на 31 грудня в місті Магнітогорську в Росії стався вибух у 10-поверховому житловому будинку, внаслідок чого обвалився під'їзд. Повністю зруйновані 26 квартир, де проживали 46 людей.

Також повідомлялося, що серед зниклих безвісти після вибуху в Магнітогорську є українка, яка проживала в одній із квартир.

За попередніми даними, причиною трагедії став вибух побутового газу. Серед загиблих шестеро дітей.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО