Трамп готовий укласти угоду з Китаєм

Президент США Дональд Трамп має намір незабаром укласти торгову угоду з Китаєм, щоб нормалізувати ситуацію на американських ринках.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на джерела повідомляє в середу, 9 січня, Bloomberg.

За їхніми словами, низка ключових економічних радників Трампа проводить кампанію за швидке вирішення торгового конфлікту між Вашингтоном і Пекіном.

Як уточнило видання, індекс S&P 500 впав приблизно на 8% відтоді, як Трамп і глава КНР Сі Цзиньпін на грудневому саміті G20 в Аргентині домовилися відкласти до березня 2019 року запровадження нових двосторонніх торгових тарифів.

Нагадаємо, що в 2018 році США кілька разів підвищували мита на імпорт товарів із Китаю. Китай відповідав дзеркальними заходами. В листопаді американський лідер погрожував підняти тарифи на весь китайський імпорт на загальну суму $500 млрд.

Новий раунд переговорів на рівні заступників голів торгових відомств США та Китаю стартував 7 січня й триває вже третій день. Трамп у Twitter писав, що «переговори з Китаєм ідуть дуже добре». Однак поки що сторонам не вдалося досягти конкретних домовленостей.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО