З'ясувалося, чому РФ знову відклала відкриття залізниці на Керченському мосту

Внаслідок неправильного проектування залізничних підходів до Керченського мосту Росія відклала терміни введення в експлуатацію залізничного сполучення через Керченську протоку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, передає «Слово і Діло».

За даними МінТОТ, через помилки петербурзьких проектувальників ЗАТ «Ленпромтранспроект» РФ доведеться ще виділити близько 44 мільйонів доларів.

Як з'ясувалося, наявний ґрунт не можна використовувати для облаштування насипу під залізничне полотно. У зв'язку з відсутністю в достатньому обсязі необхідних будівельних матеріалів у листопаді 2018 року окупанти в Криму провели зустріч із представниками Абхазії. Тоді йшлося про можливість поставок на тимчасово окупований півострів матеріалів для будівництва траси «Таврида», а також про розширення асортименту торгівлі іншими будматеріалами (мармур, камінь, дерево).

«У залізничному тунелі, що будується в районі селища Октябрське, поряд із місцем проведення археологічних розкопок Бієлі в 2018 році відбулося непередбачене зрушення породи, що пошкодило кріплення тунелю. Саме з цим пов’язані затримки виконання всіх будівельних робіт, в тому числі скасування тендеру на електрифікацію ділянки залізничного мосту через Керченську протоку», – відзначили в міністерстві.

Уточнюється, що 20 серпня 2018 року Федеральне агентство залізничного транспорту РФ оголосило тендер на електрифікацію ділянки залізниці. Гранична вартість робіт за контрактом була встановлена в розмірі 4,1 млрд рублів, а прийом заявок відбувався до 28 жовтня. Але 19 листопада конкурс був скасований.

«Водночас російська влада не озвучила причини скасування тендеру, прикриваючись проведенням археологічних розкопок, знову вводячи в оману населення. У Російській Федерації вчергове продемонстрували невміння працювати з сучасними технологіями й нездатність управляти тимчасово окупованими територіями», – підсумували в МінТОТ.

Як повідомлялося, під час монтажу фрагмент залізничної частини Кримського моста з'їхав у воду.

Нагадаємо, Україна судитиметься з Росією за збитки портів через Керченський міст.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО