Трамп має намір відновити роботу уряду і отримати гроші на стіну

Президент США Дональд Трамп має намір досягти угоди з Конгресом для одночасного відновлення роботи уряду, а також виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Як пише «Слово і Діло», про це 1 січня розповіла прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.   «Президент запросив лідерів республіканської і демократичної партій Конгресу в Білий дім на брифінг з безпеки кордонів (...) Він залишається прихильний досягненню угоди, яка відновить роботу уряду, а також зможе забезпечити безпеку американців», - наводить слова Сандерс NPR.

Раніше агентство Reuters повідомило, що Трамп запросив лідерів Республіканської і Демократичної партій на брифінг з питань безпеки кордонів у Білому домі. Зустріч призначена на 2 січня. ТАСС відзначає, що вона відбудеться за добу до того, як конгрес почне працювати в новому складі, сформованому в ході проміжних виборів, що відбулися в США в листопаді.

25 грудня Трамп заявив, що поки не отримає в бюджеті рядок «на стіну», низка установ уряду залишаться закритими. Демократи зі свого боку заявляють, що ніколи не схвалять виділення на це грошей з державної скарбниці.

22 грудня уряд Сполучених Штатів частково призупинив роботу через відсутність бюджетних коштів. Шатдаун стався після того, як республіканці і демократи в конгресі не змогли узгодити параметри тимчасового держбюджету.

Без фінансування тимчасово залишилися Держдепартамент, мінфін, Мінторг і міністерство внутрішньої безпеки. Бюджет інших держустанов був схвалений конгресом раніше.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО