Стало відомо, скільки «євроблях» уже розмитнено в Україні

В Україні станом на понеділок, 17 грудня, розмитнено 3513 автомобілів на «євробляхах».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила голова підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу комітету з питань податкової та митної політики, нардеп Тетяна Острікова, передає «РБК-Україна».

За її словами, від розмитнення до державного бюджету надійшло 236 мільйонів гривень.

«Хочу проінформувати вас про перебіг митного оформлення так званих єврономерів. Станом на 9:00 сьогодні було оформлено 3 тисячі 513 автомобілів, які сплатили 236 мільйонів гривень до бюджету», – заявила Острікова.

Нардеп наголосила, що причиною малої кількості розмитнених «євроблях» є саботаж їх оформлення з боку регіональних ДФС.

«Чому така мала кількість – 3 тисячі 500 автівок? Причини добре відомі. Це штучні перешкоди й саботаж процесу їх митного оформлення з боку регіональних митниць. Штучне завищення митної вартості транспортних засобів за верхньою межею якихось невідомих електронних каталогів … Керівників митниць попереджаю про персональну відповідальність за змови з митними брокерами, коли завищується вартість брокерських послуг. Сьогодні до нас доходить інформація, що це 300-500 євро», – повідомила парламентар.

За її словами, Кабмін також не оприлюднив в «Урядовому кур’єрі» постанову про порядок розмитнення автомобілів.

Нагадаємо, за даними ДФС, найактивніше громадяни розмитнюють транспортні засоби в Чернівецькій області – 677 автомобілів, Волинській області – 604, Києві – 414 і Рівненській області – 202.

«Слово і Діло» вирішило розібратись, як діє базова ставка, скільки це коштуватиме та які штрафи загрожують порушникам пільгового періоду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО