Німеччина виступить за продовження санкцій проти Росії

Берлін виступатиме за продовження антиросійських санкцій на саміті Євросоюзу, який відбудеться цього тижня.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 12 грудня, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє ТАСС.

«Ми будемо називати речі своїми іменами. Ми будемо виступати за продовження санкцій», – сказала вона.

Меркель висловила «стурбованість у зв'язку з діями Росії». «Ми не приймаємо фактичних претензій [Росії] на Азовське море», – заявила канцлер.

Також Меркель заявила, що Росія відмовилася від розміщення місії ОБСЄ в Керченській протоці та Азовському морі.

«Ми намагалися домогтися розширення місії на Керченську протоку та Азовське море, але Росія це відхилила», – заявила канцлер.

Вона сказала, що чула від російської сторони запевнення в тому, що «нормальне судноплавство в Азовському морі можливе». «За словами мають бути вчинки», – зазначила канцлер.

Зазначимо, Європейська рада збереться на зустріч 13-14 грудня й заслухає Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона з питання виконання Мінських угод для подальшого розгляду питання про продовження санкцій проти РФ.

Раніше стало відомо, що 12-13 грудня напередодні засідання Європейської ради з візитом до Брюсселя вирушить президент України Петро Порошенко. Під час поїздки він має намір провести низку зустрічей із топ-чиновниками ЄС і обговорити питання посилення санкцій проти Росії.

Раніше повідомлялося, що Франція не підтримує пропозицію про розширення антиросійських санкцій у зв'язку з інцидентом у районі Керченської протоки. Посилення санкцій також не підтримує Німеччина.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО