Помпео відреагував на відправлення російських бомбардувальників до Венесуели

Перекидання Російською Федерацією бомбардувальників до Венесуели виглядає як розбазарювання державних коштів двома країнами, поки їх народи страждають.

Таку заяву зробив в своєму акаунті Twitter державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео, повідомляє «Слово і Діло».

«Росія відправила бомбардувальники через півсвіту до Венесуели. Народам Росії і Венесуели варто бачити це так, як воно є: два корумпованих уряди розбазарюють державні кошти і пригнічують свободу і незалежність поки їх люди страждають», – написав Помпео.

«Порівняйте це з Росією, чий підхід до рукотворної катастрофи в Венесуелі полягає у відправці стратегічних бомбардувальників замість гуманітарної допомоги. Уряд Венесуели має зосередитися на наданні гуманітарної підтримки і допомоги, щоб зменшити страждання свого народу, а не на російських військових літаках», – заявив Меннінг.

Також у Пентагоні зазначили, що лікарі на борту корабля-госпіталь USNS Comfort надали медичну допомогу більш ніж 20 тисячам цивільних осіб і провели понад 600 операцій в декількох країнах Центральної і Південної Америки.

«Це медична допомога, до якої цивільні особи інакше не мали б доступу. Їх присутність говорить про те, яким ми бачимо себе сусідом в Західній півкулі і як ми розуміємо важливість надання гуманітарної допомоги тим, хто в іншому випадку не мав би її», – додав він.

Криза в Венесуелі може бути дозволений тільки шляхом відновлення демократичного уряду, верховенства права і поваги основних прав і свобод людини, підкреслив Меннінг.

Нагадаємо, у Венесуелі рівень інфляції перевищив мільйон відсотків. Раніше президент Мадуро звинуватив США в підготовці держперевороту в Венесуелі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО