У ГПУ визначилися, хто розслідуватиме справу про землю Ситника

Національна поліція проводить досудове розслідування за фактом можливого декларування недостовірної інформації директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

Йдеться про земельну ділянку дружини Ситника в окупованому Росією Севастополі, що, як пишуть ЗМІ, продали за 900 тисяч рублів. Однак інформація про отримання доходу Ситником не зазначена директором НАБУ в декларації. Замість цього керівник Бюро надалі декларував землю як власність дружини.

«Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою розпочате кримінальне провадження щодо подання директором НАБУ Артемом Ситником завідомо недостовірних відомостей у електронній декларації за 2017 рік, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації)», – заначили в ГПУ.

Також, за інформацією прокуратури, здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження доручене Головному слідчому управлінню Нацполіції.

Нагадаємо, САП порушила провадження щодо Ситника через землю в Криму. Раніше директор НАБУ розповів, чи продала його дружина земельну ділянку в Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО