Вселенський патріархат затвердив статут УПЦ для томосу

Вселенський патріархат затвердив проект статуту Української церкви, якій буде наданий томос про автокефалію.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Вселенського патріархату в четвер, 29 листопада.

«У контексті раніше прийнятого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію Українській церкві, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального томосу, святий і священний Синод підготував статут Української церкви», - йдеться в документі, опублікованому за підсумками засідання Синоду.

Очікувалося, що на Синоді буде затверджений текст томосу, але в тексті не вказано дату проведення Об'єднавчого собору Української православної церкви.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив позитивне рішення щодо Української церкви, сам томос не був отриманий. Згідно з рішенням, процедура надання томосу була продовжена Константинополем, а Україні для отримання незалежності церкви потрібно об'єднання церков. В Україні тепер очікується проведення Об'єднавчого собору.

Як планувалося, Об'єднавчий собор буде складатися з 41 архієрея Київського патріархату, 12 архієреїв Автокефальної церкви і 10 архієреїв Московського патріархату. Однак в УПЦ МП заявили, що не будуть приєднуватися до єдиної церкви в Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО