Розмитнення «євроблях»: в «АвтоЄвроСилі» повідомили, чи будуть нові протести

Глава руху АвтоЄвроСила Олег Ярошевич заявив, що рух власників автомобілів на європейських номерах зведе до мінімуму акції протесту, щоб не заважати пересуванню громадян.

Про це написав у Facebook, передає Слово і Діло.

Він заявив про часткову перемогу «євробляхерів» в зв'язку з підписанням закону про пільгове розмитнення.

«АвтоЕвроСила починає новий етап боротьби. Потрібно привести до влади нового президента, поміняти всі відомства та систему. Ми підтримаємо того, хто скасує всі акцизи на автомобілі з Європи, хто перестане вивозити ліс і відмивати бюджетні кошти. Ми хочемо знайти того кандидата, який візьме на себе ці зобов'язання і виконає їх», - повідомив Ярошевич.

Напередодні президент Петро Порошенко підписав закони про розмитнення і про закликав «євробляхерів» припинити акції. За словами президента, всі кошти від цього, від першої і до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що 8 листопада Верховна Рада України прийняла в другому читанні ці законопроекти. Вони, зокрема, зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і підсилюють відповідальність за порушення митних правил, зокрема, для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набрання законами чинності.

Як повідомляли ЗМІ, в Україні вартість нових автомобілів зменшиться в залежності від об'єму двигуна, коли вступить в силу закон про зниження акцизу на розмитнення (так званий «закон про євробляхи»).

Як відбувалося голосування за законопроект про розмитнення «євроблях» - на нашій інфографіці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО