Повномасштабна агресія з боку Росії досі загрожує Україні – Полторак

Загроза повномасштабної відкритої агресії з боку Російської Федерації залишається.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це сказав цивільний міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю «Голосу Америки».

За словами Полторака, Москва наразі не подає ознак відмови від агресивної політики щодо України.

«Я думаю, однозначно не можна говорити про те, що немає загрози відкритої агресії. На жаль, у мене є великі сумніви в тому, що Росія й Путін відмовилися від агресивної політики щодо України, й вони відмовилися від відкритої агресії проти України. Принаймні їхні дії свідчать зовсім про інше», – сказав Полторак.

Крім того, міністр додав, що збройний конфлікт на сході України і дй надалі перебуває в активній фазі і його ніяк не можна назвати замороженим.

«Він є гарячим, але трохи стриманішим. І тут причин дуже багато, чому він не є достатньо високої інтенсивності та активності. Збройні сили цей час використовують для того, щоб підвищити рівень готовності, технологічного оснащення, рівень підготовки особового складу», – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що вважає недостатнім рівень фінансування сектору оборони в бюджеті-2019.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО