Меркель звинуватила Росію в порушенні ракетного договору

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що відповідальність за провал Договору про ракети середньої та меншої дальності лежить перш за все на Москві.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ.

«Ми знаємо, що Росія довгий час не виконувала умови цього договору», - сказала канцлер, додавши, що США заявили, що хочуть вийти з договору у зв'язку з цим.

За словами лідера Німеччини, дана тема «зачіпає нас, як європейських членів НАТО, тому що йдеться про нашу безпеку, і тепер йдеться про обговорення того, що ми далі робитимемо».

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп розірвав договір з РФ про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Але допустив повторне укладення договору з РФ і Китаєм.

США заявили, що Росія порушила договір, розробивши крилату ракету великої дальності Новатор 9M729. Заявлений радіус дії складає до 2600 км. Договір, підписаний між США і Радянським Союзом в 1987 році, передбачав заборону на виробництво і випробування балістичних і крилатих ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км.

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що перегляд ДРСМД вимагає переговорів всіх зацікавлених країн. У тому числі участі Північної Кореї і Китаю, які також виробляють ракети середнього радіусу дальності і крилаті ракети.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО