У Києві оголосили тендер будівництва метро на Троєщину

Київський метрополітен оголосив тендер на будівництво нової лінії метро на житловий масив Троєщина.

Про це повдіомляє «Слово і Діло» із посиланням на відповідне оголошення КП «Київський метрополітен» у системі публічних закупівель ProZorro.

У документації зазначено, що йдеться про будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина. Передбачається також облаштування двох електродепо.

Наразі оголошені відкриті торги на кращий проект, його вартість очікується в розмірі 148,5 млн грн. Термін завершення проектних робіт – 2018-2019 роки. Початок аукціону попередньо планується провести 30 листопада 2018 року.

Додамо, що лінія метро має складатися з 14 станцій. Будівництво проводитиметься в дві черги, кожна з яких триватиме 3-4 роки. За попередньою оцінкою КМДА, вартість будівництва – 31,55 млрд грн.

Нагадаємо, в жовтні Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження про будівництво лінії метро від Кільцевої дороги до житлового масиву Троєщина. У пояснювальній записці до документу зазначається, що траса лінії пролягатиме від Кільцевої дороги, через аеропорт «Київ», центральний залізничний вокзал, центральну частину міста, Поділ і Подільським мостовим переходом до житлових районів Троєщини.

Зазначимо, 8 листопада 2018 року в Києві завершився аукціон на кращі пропозиції щодо будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар. Найнижчу ціну за виконання будівництва запропонувало ПАТ «Київметробуд» – 5 млрд 981 млн 268 тис. 736 грн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО