Порошенко прокоментував розширення санкцій проти РФ

Президент України Петро Порошенко подякував США за рішення щодо розширення санкцій проти Росії і закликав світ наслідувати цей приклад.

Про це пише «Слово і Діло».

«Вітаю розширення Вашингтоном санкцій проти юридичних та фізичниї осіб Росії за порушення суверенітету та територіальної цілісності України в Криму і на Донбасі. Чіткий сигнал - всі, хто причетний до злочинної окупації українського півострова та гібридну агресію на Донбасі, не уникнуть відповідальності. Думаю, що і наші інші партнери мали б наслідувати цей приклад», - йдеться у заяві Порошенка, оприлюдненій у Twitter.

Президент відмітив, що Україні протягом понад 4 років «вдається не лише зберігати, але й посилювати санкційний тиск проти агресора».

«Спільним трансатлантичним фронтом змусимо Кремль змінити свою поведінку, забрати своїх найманців з України, повернути вкрадені території та поважати міжнародне право», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що 8 листопада Міністерство фінансів США розширило санкції проти РФ в зв'язку з анексією Криму та агресією на Донбасі.

До списку санкцій внесли кримського співробітника Федеральної служби безпеки РФ Андрія Сушка, заступника глави «МГБ ЛНР» Олександра Басова, колишнього командувача ракетними військами і артилерією РФ Володимира Зарицького, вісім компаній з окупованого Криму та «МГБ ЛНР».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО