Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Добкін

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Дмитро Добкін (фракція «Опозиційного блоку»).

Добкін був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №178 (Харківська область). Відтоді народний депутат дав 15 обіцянок, не виконав жодної, а 6 – провалив.

Нічого не зробив Добкін навіть для свого мажоритарного округу. У передвиборчій програмі він обіцяв продовжити реконструкцію очисних споруд у Первомайському. У вересні в міській раді «Слову і Ділу» повідомили, що для забезпечення електроживлення обладнання каналізаційних очисних споруд з обласного бюджету було виділено понад 21 мільйон гривень. На реконструкцію очисних споруд міста потрібно ще додатково 26 мільйонів гривень. При цьому Добкін ніяк не сприяв ремонту.

Також депутат не долучався до проведення ремонту басейну в Балаклії, хоча відповідна обіцянка зафіксована в його програмі. Крім того, він проігнорував свою передвиборчу обіцянку завершити ремонт системи водопостачання в селі Червоне. Ремонтні роботи провели, але без допомоги Добкіна.

Обіцяв Добкін забезпечити розробку буровугільного родовища Барвінківського району Харківської області. У серпні місцева адміністрація повідомила «Слову і Ділу», що розробка бурого вугілля не провадилась. І інформації про те, що нардеп допомагав у вирішенні питання, немає.

Ще дев'ять обіцянок у парламентаря залишаються в процесі виконання. Відзначимо, що Добкін досі нічого не зробив, щоб їх виконати. Обіцяв він, у тому числі, відновити аграрне виробництво шляхом залучення інвестицій, створити нові робочі місця в сільській місцевості, збільшити дотації на автодороги округу й продовжити ремонт житлового фонду свого округу.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО