Ситник розповів, коли Антикорупційний суд розпочне роботу

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не виключає, що антикорупційний суд в Україні може запрацювати в березні 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтерв'ю Ситника «Голосу України».

Так, Ситник сподівається, що Вищий антикорупційний суд запрацює до президентських та парламентських виборів, оскільки «під час передвиборчих перегонів доведеться про щось розповідати».

«Зараз є 340 кандидатів (на посади суддів ВАКС – ред.), які подали документи на конкурс, на жаль, досі не затверджений склад Ради міжнародних експертів. Але процес пішов, і не виключаю, що в березні 2019 року антикорупційний суд може запрацювати», – сказав він.

Нагадаємо, за даними Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, членів Громадської ради міжнародних експертів, які братимуть участь у відборі суддів Вищого антикорупційного суду, оберуть до кінця жовтня 2018 року.

Разом із тим прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець вважає, що в роботі Вищого антикорупційного суду після його запуску можливі складнощі через надвелику кількість корупційних справ, які будуть передані із судів загальної юрисдикції.

Як повідомлялося, в Україні почався перший етап створення Антикорупційного суду.

26 червня президент Петро Порошенко підписав закон про створення Вищого антикорупційного суду. 2 серпня він підписав останній закон, що відкриває всі шляхи для створення та нормального функціонування в країні антикорупційного суду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО