Напад на Гандзюк: у поліції назвали основні версії

Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін говорить, що поліція «працює над встановленням замовників» нападу на херсонську громадську активістку Катерину Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав 18 жовтня під час оперативного заслуховування щодо розслідування в справі херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк.

За словами Аброськіна, наразі слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Гандзюк на посаді виконувачки обов’язків керівника апарату Херсонської міської ради та активна громадянська позиція, а також її громадська й політична діяльність як активіста.

У поліції нагадують, що встановили п’ятьох осіб, причетних до вчинення злочину. Серед них – організатор, пособники, виконавець та водій. Зазначається, що водій та пособники пішли на співпрацю зі слідством та дають покази. З ними в межах слідчих дій уже провели слідчий експеримент.

Оскільки ці громадяни надають максимальну допомогу в розслідуванні й співпрацюють зі слідством, суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу для них у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням електронного браслета, зазначають у поліції.

Імовірний організатор та виконавець залишаються під вартою.

Нагадаємо, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою працівницю міськради Катерину Гандзюк.

Згідно з висновком експертів, проти жінки застосували концентровану сірчану кислоту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО