СК РФ порушив ще дві справи проти українських військових

Порушені ще дві кримінальні справи проти українських силовиків за фактом поранень мирних жителів на Донбасі.

Про це у вівторок, 9 жовтня, повідомила офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, передає «Слово і Діло».

За її словами, кримінальні справи порушені за ч. 1 ст. 356 КК РФ «Жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування в збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації».

За версією слідства, 30 вересня українські військовослужбовці нібито зробили «прицільний артилерійський обстріл» об'єктів цивільної інфраструктури в селі Старомихайлівка в «ДНР». В результаті неповнолітня дівчина отримала поранення.

Крім того, 6 жовтня українські військовослужбовці нібито зробили «снайперський обстріл» цивільних об'єктів у селищі шахти Трудовська в Донецьку. Вогнепальні поранення отримав 55-річний мирний житель.

В кінці вересня повідомлялося, що СК РФ встановив 110 фігурантів у кримінальній справі про застосування силовими структурами України заборонених методів війни проти цивільного населення на південному сході країни.

Раніше в Росії порушили нові справи проти бійців ЗСУ. Їх звинувачують в обстрілі Зайцевого, Горлівки, Донецька, Докучаєвська та інших українських населених пунктів.

У травні Слідком РФ порушив справу проти українських прокурорів. Їх звинувачують у тому, що вони порушили справи проти російських суддів, які схвалили анексію Криму.

Нагадаємо, колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка підозрюють у закликах до терактів на території Росії. Відповідну кримінальну справу порушив Слідчий комітет Російської Федерації.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО