Перше засідання оновленої ЦВК проходить без ЗМІ – активісти

Центральна виборча комісія проводить своє перше після оновлення складу засідання, на якому обирає свого голову.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Громадянська мережа «Опора» на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, 5 жовтня.

У повідомленні наголошується, що на засідання ЦВК представників ЗМІ не пустили. «Перше засідання оновлена Центральна виборча комісія вирішила провести без преси, відправивши представників ЗМІ очікувати до прес-центру. Наразі за закритими дверима відбувається голосування за голову Комісії», – зазначають в «Опорі».

У повідомленні також наголошується, що першою рекомендацією Центрвиборчкому від громадських організацій була відкритість і прозорість головного органу адміністрування. «Відповідно до закону «Про Центральну виборчу комісію», всі без винятку засідання мають бути відкритими», – наголошують у Громадянській мережі «Опора».

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада збільшила кількісний склад ЦВК із 15 до 17 членів, а 20 вересня звільнила 13 членів ЦВК, термін повноважень яких сплив, а двоє осіб продовжували виконувати обов'язки членів ЦВК.

Того ж дня були призначені на посади 14 нових членів ЦВК. 5 жовтня вони склали присягу на пленарному засіданні Верховної Ради.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО