Нові члени ЦВК склали присягу в парламенті

Новообрані члени Центральної виборчої комісії (ЦВК) склали присягу у Верховній раді України.

Як інформує «Слово і Діло», про це передає кореспондент «РБК-Україна».

Зазначимо, присягу склали 14 нових членів Центрвиборчкому.

«Присягаю українському народу при здійсненні своїх повноважень у Центральній виборчій комісії дотримуватися Конституції України та законів України, позапартійної позиції, бути чесним, об'єктивним та неупередженим у вирішенні питань, що належать до повноважень комісії, забезпечувати реалізацію та захист виборчих прав громадян та право на участь у референдумі», – йдеться в тексті присяги нардепів.

Нагадаємо, наприкінці вересня Верховна рада призначила новий склад Центральної виборчої комісії. Під час представлення кандидатів голова комітету ВР із питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зазначив, що протягом перевірки не виявлено підстав для недовіри кандидатам у ЦВК.

«Серед запропонованих кандидатур немає тих, хто працював у попередньому складі Центрвиборчкому, ці кандидати мають великий практичний досвід і досконалі знання українського та міжнародного виборчого права. Всі запропоновані особи є професійними юристами. Крім того, в поданні президента дотриманий принцип гендерної рівності: серед кандидатів представлені 8 жінок і 6 чоловіків», – заявила представник президента у ВР, депутат Ірина Луценко.

Нагадаємо, 18 вересня ВР підтримала в першому читанні за основу та в цілому законопроект №9090 «Про внесення змін до статті 6 закону «Про Центральну виборчу комісію». Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО