Голова Держрезерву відпущений під особисте зобов'язання

Голосіївський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання голові Державного агентства резерву (Держрезерву) Вадиму Мосійчуку, який підозрюється у службовій недбалості.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 5 жовтня, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-секретаря прокуратури Києва Надію Максимець.

«Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід, однак не у вигляді нічного домашнього арешту з одяганням електронного браслета, а у вигляді особистого зобов'язання», - сказала вона.

Термін дії постанови - до 3 грудня 2018 року.

При цьому суд поклав на підозрюваного декілька процесуальних обов'язків, а саме утриматися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні, прибувати на кожну вимогу слідчого, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця проживання і здати документи для виїзду за кордон.

Максимець додала, що на засіданні суду відразу вісім народних депутатів виявили бажання взяти Мосійчука на поруки.

«Протягом п'яти днів з дня отримання повного тексту рішення прокуратура визначиться щодо його можливого оскарження», - зазначила прес-секретар прокуратури.

Раніше стало відомо, що суд відмовився відсторонити главу Держрезерву. Суд не визнав недостатніми ризики в перебуванні Вадима Мосійчука на посаді голови відомства, наведені прокурорами.

Напередодні силовики провели обшуки в Мосійчука. Йому вручили підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО