Підозрюваного НАБУ суддю ВАСУ Голяшкіна судитимуть закрито

Розгляд справи за обвинуваченням судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна в декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 ККУ) буде відбуватися в закритому режимі.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Печерського районного суду міста Києва під головуванням судді Володимира Карабаня, розповіла «Слово і Діло» журналістка Bihus.info Марина Ансіфорова.

Адвокати Голяшкіна клопотали про те, щоб судовий процес відбувався в закритому режимі, оскільки може постраждати честь і гідність їх клієнта.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Анастасія Андронова виступала проти такого кроку.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів вирішила задовольнити клопотання захисту судді ВАСУ.

Як відомо, детективи НАБУ і прокурори САП звинувачують Голяшкіна в тому, що той вніс завідомо недостовірні відомості в електронні декларації за 2015 і 2016 роки. Йдеться про дві об'єднані квартири в центрі Києва на вулиці Лаврській, власником яких є мати судді. У зазначених квартирах суддя ВАСУ проживав разом із сім'єю, проте не відобразив цей факт у деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя навмисно це зробив з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного у нього і членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла в Києві. У своїй декларації Голяшкін вказував, що живе безкоштовно у знайомого.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді ВАСУ Голяшкіна. Пізніше, суд обмежив йому терміни ознайомлення зі справою. Після чого, САП скерувала до суду обвинувальний акт.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО