Справа Онищенка: брокер оскаржує винесений йому вирок

Обвинувачений у зловживанні повноваженнями, службовій підробці брокер приватного підприємства «Колорит» Ігор Копчук оскаржить вирок, винесений в результаті укладення угоди про визнання провини.

Про це йдеться в рішенні Апеляційного суду Львівської області, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Копчука вказував, кримінальне провадження щодо його клієнта було виділене в окреме провадження, а затвердження угоди про визнання винуватості може створити преюдицію для подальшого визнання провини підозрюваного.

Засідання з розгляду апеляційної скарги призначено на сьогодні, 2 жовтня, в Апеляційному суді Львівської області.

Як відомо, за версією слідства, Копчук підписував аукціонні свідоцтва від імені представника продавців газу – ТОВ «Надра Геоцентр» і ТОВ «Карпатнадраінвест», пов'язаних із народним депутатом Олександром Онищенком, підозрюваним в організації «газових схем». У матеріалах справи немає інформації про те, чи отримував Копчук безпосередньо кошти за «виконану роботу». Але є слідча версія: товарна біржа отримувала грошову винагороду за нібито проведення аукціонів, а брокерське підприємство «Колорит» – за надання брокерських послуг їх учасникам. Отже, за імітацію надання послуг з організації цих аукціонів біржі безпідставно перерахували «Колорит» 118 тисяч гривень.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо нардепа Онищенка. Раніше детективи викликали Онищенка на допит. Також ЗМІ повідомляли, що нардеп хоче укласти угоду із САП.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО