ЄС допоможе Індонезії усунути наслідки землетрусу і цунамі

Євросоюз (ЄС) виділив Індонезії € 1,5 млн для боротьби з наслідками землетрусу і цунамі.

Як пише «Слово і Діло», про це 30 вересня повідомила прес-служба Єврокомісії.

З метою здійснення контролю за наданням допомоги Єврокомісія направила в регіон своїх експертів. Як зазначається, кошти підуть на дезінфекцію, а також забезпечення постраждалих продуктами, водою, тимчасовими притулками і ліками.

Також комісія надала владі Індонезії доступ до супутникових карт Європейської надзвичайної служби Copernicus («Копернікус») для оцінки збитку.

Сполучені Штати також висловили готовність надати допомогу в ліквідації наслідків стихійного лиха, йдеться в поширеній заяві керівника прес-служби Держдепартаменту США Хізер Науерт. Також повідомляється, що дипмісія США в Індонезії не отримувала повідомлень про постраждалих американських громадян.

28 вересня в провінції Центральний Сулавесі сталися два потужні землетруси магнітудою 7,2 і 7,4. До ранку 30 вересня сейсмологи зафіксували понад 170 повторних поштовхів. У зв'язку з цим в деяких районах острова досі відсутнє транспортне сполучення, електропостачання та зв'язок. Сильні підземні поштовхи викликали цунамі, при цьому висота хвиль досягала 3-5 м.

Згідно з останніми даними, в результаті стихійного лиха загинули 832 людини, понад 540 отримали важкі поранення. Крім того, свої будинки були змушені покинути як мінімум 16 тис. місцевих жителів, були зруйновані тисячі будинків, готелів, торгових центрів. Понад 100 ув'язнених в індонезійській провінції Центральний Сулавесі втекли з в'язниці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО