Скільки коштів виплатили переселенцем за чотири роки?

В Україні за станом на 1 липня 2018 року на обліку перебувало близько 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться в звіті про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, передає прес-служба установи, пише Слово і Діло.

З жовтня 2014 року для підтримки окремих категорій, яким урядом введена щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання. Так за цей період з держбюджету було витрачено 10 млрд гривень.

Як повідомляється, за перше півріччя 2018 року на допомогу 169,6 тис. сімей виділено 1,4 млрд гривень за рахунок загального фонду державного бюджету.

«Аудитори також виявили випадки порушення соціальних прав громадян у вигляді відстрочки призначення їм щомісячної адресної допомоги до двох або більше місяців, або її необґрунтованої недоплати», - зазначив відповідальний за проведення аудиту член Рахункової палати.

Міністерство соціальної політики України прийняло рішення змінити порядок соціальних виплат, внутрішньо переміщених осіб і вже підготувало відповідний законопроект.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон №7304, який надає право переселенцям, в тому числі інвалідам, ставати на квартирний облік.

Динаміка змін в міграції з окупованих територій України - за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО