Київрада підтримала розширення меж столиці

Київрада звернулася до Верховної Ради з пропозицією про зміну меж Києва, приєднавши до столиці смт Коцюбинське.

Як пише «Слово і Діло», за відповідне рішення на засіданні в четвер, 27 вересня, проголосували 90 депутатів, передає «Інтерфакс-Україна».

«Коцюбинське є своєрідним анклавом у Києві. За нашою інформацією, понад 90% його жителів працюють у Києві, користуються нашими комунікаціями, дитсадками, школами – практично там проживають кияни. Цей проект покликаний почати процедуру, яка забезпечить можливість киянам проживати в Києві», – зазначив ініціатор проекту секретар Київради Володимир Прокопів.

Водночас питання про включення Коцюбинського до складу столиці належить вирішувати депутатам Верховної Ради.

За приєднання Коцюбинського до столиці виступають понад 60% жителів селища.

Про приєднання селища до Києва ще в 2013 році говорив тодішній голова КМДА Олександр Попов.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко розповів про розвиток і фінансовий стан Києва. За його словами, Київ – острів благополуччя порівняно з іншими регіонами.

Нагадаємо, наприкінці червня Київрада ухвалила детальний план територій Троєщини, що викликало протести під мерією. Детальніше про ситуацію – в матеріалі «Забудова Троєщини. Чим незадоволені жителі та що загрожує мікрорайону».

Якщо ви вважаєте, що розбираєтеся в обіцянках і без наших добірок, спробуйте пройти тест «Ідеальний Київ. Чи знаєте ви обіцянки мера Кличка».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО