САП хоче укласти угоду з посередником у справі генерала Будника

Спеціалізована антикорупційна прокуратура хоче укласти угоду про визнання винуватості з підозрюваним у справі колишнього начальника департаменту поліції охорони, радника директора департаменту забезпечення діяльності керівника Національної поліції Сергія Князєва Сергія Будника.

Зазначена угода була скеровалоа ​​для затвердження до Шевченківського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 14 березня прокурором п'ятого відділу САП Денисом Демківим було винесено постанову про закриття підозри генералу Буднику, якого підозрювали в одержанні неправомірної вигоди. Згідно з постановою, підозра закрита в зв'язку з відсутністю в його діях складу кримінального злочину.

Водночас, у цій справі також був підозрюваний юрист Ігор Береговий, якому спочатку слідство відводило роль посередника. У поданій угоді про визнання вини йому інкримінується шахрайство (ч. 2 ст. 190 ККУ), підбурювання Будника до отримання хабара (ч. 3 ст. 27 ККУ) та надання хабара (ч. 3 ст. 369 ККУ).

Прокурор САП Андрій Довгань і обвинувачений узгодили покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років із звільненням на випробувальний термін.

Вивчивши угоду про визнання провини, колегія суддів Шевченківського суду Києва відмовила у затвердженні угоди. Вони вказали, що звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном не може бути ухвалено в разі засудження особи за корупційні злочини, а ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 369 ККУ є корупційними злочинами. Таким чином, умови угоди суперечать Кримінальному кодексу України.

Нагадаємо, підозрюваного в отриманні хабара генерала поліції випустили під заставу.

Раніше Генеральна прокуратура повідомила Буднику про підозру.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО