Справа Гандзюк: одного з підозрюваних відпустили

Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт фігуранта справи про напад на активістку Катерину Гандзюк Володимира Васяновича.

Як пише «Слово і Діло», про це 13 вересня повідомив журналіст Сергій Нікітенко.

«Васяновича відпустили під домашній арешт. Він заявив, що лише привіз подільників з Олешок до Херсона. Хоча раніше його називали тим учасником групи, який подавав сигнал, що Катя вийшла з під'їзду», – написав Нікітенко в Facebook.

Також журналіст повідомив, що чоловік у суді заявив, що напад організував Сергій Торбін.

Нікітенко додав, що, за словами адвоката Васяновича, його підзахисний у суді першої інстанції боявся надавати показання, тому що боявся за своє життя.

«Він також заявив, що визнає свою провину, готовий нести відповідальність і кається», – написав він.

Крім того, 13 вересня відбулися апеляційні засідання щодо ще двох фігурантів справи – Сергія Торбіна та Микити Грабчука (позивний «Мураха», його називають безпосереднім виконавцем нападу – ред.). За результатами засідань суд вирішив залишити Грабчука й Торбіна в СІЗО.

Нікітенко повідомив, що Торбін у залі суду називав себе невинуватим, і вважає, що його оббрехали.

«Говорить, тікати не буду, але забуває, що затримали його на автовокзалі в момент втечі, після того, як він дізнався про затримання Горбунова», – уточнив журналіст.

Також 13 вересня в суді Херсона розпочався розгляд апеляції ще одного фігуранта справи – Віктора Горбунова.

Як повідомлялося, слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п'ятьох колишніх учасників АТО. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. Усі вони є членами Української добровольчої армії, яку очолює Дмитро Ярош.

Усім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід. Чотирьох – відправив під арешт, Вишневському обрав цілодобовий домашній арешт. 3 з 5 судових засідань з обрання запобіжного заходу підозрюваним відбувалися в закритому режимі.

Як повідомлялося, 31 липня в Херсоні невідомий облив працівницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, що виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція розглядає напад як замах на вбивство.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО