ВРП відсторонила викритого НАБУ суддю з Вінницької області

Викритого детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП суддю Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука відсторонили від правосуддя до 4 жовтня.

Таке рішення ухвалила Вища рада правосуддя за результатами розгляду клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури-заступника генерального прокурора Назара Холодницького, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання керівника САП-заступника генпрокурора Назара Холодницького про тимчасове відсторонення від правосуддя судді Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності – задовольнити частково. Тимчасово до 4 жовтня відсторонити від правосуддя суддю Хитрука», – заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Як відомо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Хитрука на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 20 тисяч гривень. Вказану суму він отримав від водія за непритягнення його до адміністративної відповідальності за фактом керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння й повернення йому вилученого посвідчення водія.

Нагадаємо, суд наклав арешт на гроші Хитрука.

Раніше ВРП також відсторонила викритого НАБУ суддю з Київської області.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО