ГПУ порушила справу за деклараціями одного з міністрів

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження про внесення неправдивих відомостей до електронної декларацію міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом та суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгеном Литвиновим.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 вересня, повідомляє прес-служба НАЗК.

Зокрема, зазначено, що ГПУ порушила справу через внесення в декларацію недостовірної інформації на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів.

«Генеральна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу, на підставі висновків Національного агентства з питань запобігання корупції», - йдеться в повідомленні.

У НАЗК також відзначили, що раніше відповідні висновки скеровувалися Національним агентством з підслідності в Національне антикорупційне бюро, проте досудові розслідування так і не були розпочаті.

Нагадаємо, раніше НАЗК ухвалило рішення про внесення припису Насалика про порушення вимог антикорупційного законодавства.

Також повідомлялося, що в Києві нардеп побився з міністром енергетики.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО