Власники судна «Механік Погодін» відреагували на затримання

Компанія «В.Ф. Танкер », яка є власником затриманого в порту Херсона судна «Механік Погодін», розмістила заяву, в якій пояснила причини затримання.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Компанія відзначила, що причиною затримання судна стало фінансування в 2011 році лізинговою компанією «ВЕБ-Лізинг».

«Формальний привід був все-таки знайдений - фінансування будівництва судна в 2011 році здійснювала лізингова компанія «ВЕБ-Лізинг». Нікого не цікавило, що з моменту спуску на воду в 2011 році «Механік Погодін» знаходиться на балансі судновласника - компанії «В.Ф. Танкер», що не входить до санкційних списків», - повідомили в компанії.

Також власники судна відзначили, що переоформили залишки фінансування на себе, щоб були відкликані претензії керівництва України.

Раніше заступник постійного представника президента в Автономній республіці Крим Ізет Гданов заявив, що судно «Механік Погодін», яке знаходиться в українському списку санкцій, заблоковано на три роки в порту міста Херсон.

10 серпня в Херсонському порту було виявлено судно «Механік Погодін» під російським прапором, яке входить до списку санкцій РНБО. Судно перевозило нафтопродукти. Приблизна вартість затриманого російського судна і його майна складає близько 7 мільйонів доларів.

Також нагадаємо, що спостерігачів ОБСЄ не пропустили до затриманого в Херсоні судну «Механік Погодін».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО