ЗСУ взяли під контроль ще один населений пункт

Військовослужбовці 24 ОМБр ЗСУ спільно з ротою глибинної розвідки просунулися в так званій сірій зоні на Донбасі ще на кілька кілометрів і взяли під свій контроль населений пункт Шуми Донецької області.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів у себе в Facebook народний депутат і координатор «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук.

«Були проведені заходи з витіснення російських окупаційних військ від населених пунктів для запобігання ведення ними вогню по мирних жителях. Під повний контроль Об'єднаних сил перейшов населений пункт Шуми й дачний масив цього населеного пункту, траса вздовж водопроводуй дачний масив селища Шахти 6-7. Загалом узяті під контроль понад десять квадратних кілометрів території так званої «сірої зони», – йдеться в повідомленні.

Таким чином ЗСУ завершили створення кільця безпеки навколо міста Торецька й створення буферної зони навколо КПВВ «Майорськ».

При цьому повідомляється, що під час операції загинув один український військовослужбовець.

«Під час виконання завдання противник чинив опір і намагався відбити деякі позиції. Під час зіткнення загинув молодший сержант ЗСУ Дмитро Український», – додав Тимчук.

Зазначимо, що за минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 20 разів обстріляли позиції українських військових.

Як відомо, в зоні ООС зафіксовані 2 польоти безпілотників бойовиків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО