Справа Держгеокадастру: суд зобов'язав НАБУ повернути банківські картки та телефони

Суд зобов'язав детективів НАБУ повернути три банківські картки та два мобільних телефони iPhone його власнику, які були вилучені під час обшуку в справі про отримання неправомірної вигоди посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що рішенням Солом'янського райсуду був наданий дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання власника телефонів і банківських карток, а також у будівлі главку Держгеокадастру в Закарпатській області. Під час обшуків детективи за місцем проживання вилучили низку речей, у тому числі дві картки ПриватБанку, одну карту УкрСиббанку, iPhone 7 і 6S, а також жорсткий диск, флешку, блокноти, 7 тисяч доларів готівкою, відеореєстратор тощо.

Скоріш за все, обшук проводився за місцем проживання колишнього начальника відділу у Воловецькому районі Гглавку Держгеокадастру в Закарпатській області Юрія Понзеля. Його адвокат подав скаргу, вказавши, що на три банківські картки та два телефони не накладали арешт, отже, речі є тимчасово вилученим майном.

Детектив заперечував проти задоволення скарги. Однак суддя вирішив повернути речі й зобов'язав детективів НАБУ повернути телефони та банківські картки.

Нагадаємо, справу про хабар працівникам Держгеокадастру передали до НАБУ.

Раніше ГПУ затримала на хабарі працівників главку Держгеокадастру в Закарпатській області.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО