Партнер Манафорта розповів, як вдалося вивести «українські гроші» на Кіпр

Помічник колишнього голови передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта Рік Гейтс підтвердив в суді, що під час роботи з Манафортом в Україні вони займалися протиправною діяльністю у фінансовій сфері.

Як пише «Слово і Діло», Гейтс є одним з головних свідків звинувачення Манафорта у фінансових махінаціях і приховуванні від сплати податків, зазначає «Інтерфакс».

Так, він ствердно відповів на питання прокурора про те, чи був він разом з Полом Манафортом залучений в злочинну діяльність, коли той обіймав посаду політичного радника екс-президента України Віктора Януковича.   Свідок визнав, що допомагав Манафорту в складанні фіктивних податкових декларацій та приховуванні грошових переказів на 15 банківських рахунках.

«За пропозицією Манафорта ми не повідомляли про банківські рахунки», - сказав він в суді, зазначивши, що на них були перераховані «кілька мільйонів доларів».   Гейтс зізнався також в тому, що вкрав у Манафорта «кілька сотень тисяч доларів», підробляючи фінансові звіти.   Справа проти Манафорта потрапила до суду завдяки розслідуванню спецпрокурора Роберта Мюллера, пов'язаного з «російським втручанням» у американські вибори.

Прокурор виявив фінансові порушення Манафорта, коли вивчав можливі контакти передвиборного штабу Дональда Трампа з російськими представниками.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО