Письменник Літтель написав відкритого листа Сенцову

Письменник Джонатан Літтель написав відкритого листа українському режисеру, політв'язню Олегу Сенцову, який продовжує голодування в російській колонії.

Текст листа опублікувало видання The Guardian.

Письменник не впевнений, що лист дійде до Сенцова, але «хотів би, щоб він знав, що не самотній у цьому світі».

Дорогий Олег Геннадійович Сенцов, Ви, ймовірно почуваєте себе дуже самотнім у виправній колонії Лабитнангі, найпівнічнішої в'язниці Росії, так далеко від України та рідних, зазначено у листі

«Я пишу вам, не знаючи, чи надійде цей лист до Вас, але хочу, щоб Ви знали, що Ви не один: є багато людей в усьому світі — таких же як ви режисерів, письменників, журналістів, активістів і просто звичайних людей, які думають про Вас, підтримують Вас і всім серцем бажають бачити Вас вільним», - йдеться у листі.

Літтель розповів, що уявляє собі страх і відчай сім'ї Сенцова, які чіпляються за будь-яку надію.

«Триває 82 день з тих пір, як Ви оголосили голодування (станом на 3 серпня, - ред.). Ви зробили це, щоб висловити протест не тільки проти несправедливості свого ув'язнення, але й щоб звільнити також 65 своїх співвітчизників, які ув'язненні в тюрмах Росії за тяжкими звинуваченнями», - пише Літтель

Письменник додав, що цей жест, голодування до смерті, є однією з найбільш жорстких форм протесту, яку будь-хто може зробити.

У Вашому випадку тим більше, оскільки двоє Ваших дітей чекають Вас в Криму (де Вас і заарештували) з бабусею, оскільки Ваша дружина була змушена тікати з України, сказано в листі

«Можна тільки уявити їх страх, їх страждання і розпач, з якими вони чіпляються за найменшу надію. Але, незважаючи ні на що, Ваше рішення почати це голодування повністю виправдане», - пише Літтель.

При цьому митець зазначив, що російський режим розуміє тільки силу.

Раніше ув'язнений в Росії український режисер Олег Сенцов написав в колонії лист всім, хто його підтримує.

Додамо, у РФ у в’язниці Лабитнангі до українського політв’язня режисера Олега Сенцова не пустили священика

Нагадаємо, 16 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити всіх утримуваних українців. Станом на 31 липня він голодує вже 79 днів.

Двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася з ним у російській колонії.

Олег Сенцов пережив другу кризу голодування, після чого погодився вживати по дві ложки харчової суміші щодня. Його адвокат повідомив, що стан здоров'я Олега значно погіршився.

5 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО