Трамп розповів про долю «фейкових ЗМІ»

Президент США Дональд Трамп заявив, що до закінчення його другого президентського терміну «фейковим ЗМІ» доведеться закритися через падіння рейтингів.

Про це пише «Слово і Діло».   «Фейкові ЗМІ божеволіють! Вони абсолютно вибиті з колії. Мені подобається спостерігати за цим після того, як я став свідком того збитку, який вони завдають стільком невинним і порядним людям. Через сім років, коли мене більше не буде в адміністрації, їх рейтинги вичерпаються, і вони зникнуть», - написав американський лідер в Twitter у вівторок, 31 липня.

Раніше, 20 липня, видавець газети The New York Times Артур Окс Сульцбергер - молодший зустрівся в приватному порядку з главою Білого дому. Деталі зустрічі не мали розголошуватися, однак Трамп першим повідомив про неї в Twitter 29 липня.

«Велику частину зустрічі присвятили величезній кількості фейкових новин, які публікують медіа, і як ці фейкові новини стали «ворогом народу», - написав президент.

Після цього видавець газети також вирішив перервати мовчання. Сульцбергер-молодший стверджує, що на зустрічі обговорювалася риторика, яка глибоко розчаровує президента, спрямована проти ЗМІ.

Глава держави неодноразово звинувачував журналістів у поширенні фейкових новин. Найбільш «брехливими» американський лідер вважає телеканали CNN, NBC, CBS, ABC і газету The New York Times.

Трамп вступив на посаду президента в січні 2017 року, змінивши на цій посаді Барака Обаму. Чинний лідер вже заявив, що збирається йти на другий термін.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО