Перший лот малої приватизації виставили на продаж

ФДМ виставив перший лот малої приватизації – ним став державний пакет акцій «Укрпапірпрому» розміром 99,9 відсотка.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на написав в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

Так, стартова ціна об’єкта склала 12,3 млн грн. Перший аукціон відбудеться 30 серпня.

Він також відзначив, що Фонд держмайна завершив внесення до бази ProZorro.Продажі всього переліку об’єктів малої приватизації, в якому 749 підприємств.

Трубаров додав, що найближчими днями буде оголошено про продаж десятків як великих, так і дрібних об’єктів.

Нагадаємо, що в грудні 2017 року Фонд держмайна визначився з переліком об'єктів великої приватизації, які готують до продажу в 2018 році. Це близько 200 підприємств із різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні тощо.

У січні 2018 року Верховна Рада встановила нові правила приватизації державного майна. Залишається тільки мала приватизація та велика з вартістю активів понад 250 млн грн.

Президент України Петро Порошенко 2 березня підписав закон «Про приватизацію державного та комунального майна».

У березні ФДМ затвердив список об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році. До нього увійшли близько 600 об'єктів.

Пізніше Гройсман заявив, що мала приватизація стартує з червня 2018 року.

Відзначимо, що 24 липня в Україні стартувала мала приватизація – ФДМ за два дні завів до електронної торгової системи перші 18 об'єктів малої приватизації у Львові та Житомирі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО