Порошенко повідомив про успішне випробування нових снарядів

Президент України Петро Порошенко заявив про успішне проходження випробування великокаліберних снарядів для артилерійської системи «Гіацинт».

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook у четвер, 26 липня.

Глава держави зазначив, що на полігоні Чернігівської області артилеристи проводили стрільби, результат яких оцінювала комісія Міноборони.

«Під час стрільб були використані бойові уламково-фугасні снаряди. А для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО», – зазначив Порошенко.

За його словами, ці снаряди будуть використані для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем «Гіацинт», яка має більшу точність і дальність стрільби до 30 км.

«Продовжуємо посилювати обороноздатність української армії», – резюмував президент.

Нагадаємо, нещодавно «Укроборонпром» налагодив серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПО-16, які знищують противника навіть за потужними укриттями. Вогнемет оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю.

Також в Україні почалося серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомета ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО