Росія готує санкції проти України – ЗМІ

Російський уряд розробляє пакет санкцій проти України. Під обмежувальні заходи можуть потрапити кілька сотень юридичних і фізичних осіб.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє газета «Комерсант» із посиланням на джерела в російському кабміні.

Відомо, що пакет санкцій має стати частиною загальної концепції щодо зниження негативного впливу антиросійських санкцій на економіку країни. Його розробкою займаються Мінекономіки, Мінпромторг і Мінфін, уточнюють журналісти.

Згідно з даними джерел, пропозиції щодо заборони імпорту певних товарів з України мають бути підготовлені до 1 серпня. В першу чергу під заборону можуть потрапити добрива, оскільки раніше Київ запровадив мита на поставки відповідного товару з Росії.

Також під санкції можуть потрапити й окремі громадяни України. За даними співрозмовника журналістів, це обговорювалося з 2014 року. Обмежувальні заходи можуть торкнутися українських бізнесменів, політиків і держслужбовців.

22 червня Україна вчергове розширила санкційні списки щодо до фізичних осіб та організацій із Росії. Тепер у них значаться 1759 осіб і 786 організацій.

Вчора, 18 липня, президент України Петро Порошенко розповів про нові санкції для причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО