В Україні збільшилася кількість нелегалів

Державна прикордонна служба України за перші півроку поточного року затримала 1432 нелегальних мігранта, що на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПСУ у четвер, 19 липня.

«Загальна кількість затриманих нелегальних мігрантів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 22%, в тому числі зросла на 28% кількість затриманих за незаконний перетин кордону. Якщо говорити мовою цифр, то відповідно в першому випадку були затримані 1432 нелегала, у другому - 417 осіб», - розповіли у відомстві.

У ДПСУ також повідомили, що в поточному році вже задокументовано 1,8 тисячі спроб перевезення контрабанди загальною вартістю близько 117,5 млн гривень.

У прес-службі додали, що найбільша активність незаконного переміщення товарів, а саме сигарет, алкогольних виробів, автотранспорту, предметів антикваріату і бурштину, зберігалася на кордоні з Польщею, РФ, Молдовою, Румунією і на лінії розмежування в районі проведення ООС.

Раніше повідомлялося, що в Україні за перші п'ять місяців поточного року виявлено понад чотири тисячі нелегалів. Також з початку цього року 305 осіб звернулися із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО