Виплата боргів шахтарям: «Опоблок» голосував у ВР до ухвалення рішення, незважаючи на обіцянку Бойка

Народний депутат Юрій Бойко провалив обіцянку про те, що фракція «Опозиційного блоку» не голосуватиме в парламенті до ухвалення законопроекту №8362 «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі.

Таку обіцянку лідер фракції давав 6 червня, нагадує «Слово і Діло».

«Це для нас принципово. Ми не голосуватиме за жодні питання, поки не буде ухвалений законопроект №8362. І в середу (4 липня – ред.) ми вже це продемонстрували – заблокували голосування, й практично жоден закон у залі не пройшов», – заявляв нардеп.

Законопроект, який вимагав ухвалити «Опоблок», був проголосований лише 13 липня. Однак до цього часу багато депутатів фракції брали участь у голосуваннях. Зокрема, 11 липня фракція дала 19 голосів на підтримку постанови про призначення іменних стипендій Верховної Ради для найталановитіших молодих учених. А також 14 голосів на підтримку постанови про присудження премії Верховної Ради найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік.

При цьому без участі «Опозиційного блоку» жодна з ініціатив не була б ухвалена. Таким чином, Бойко свою обіцянку провалив.

Нагадаємо, народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» обіцяли, що фракція не голосуватиме до переобрання Центральної виборчої комісії, але не виконали свої обіцянки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО