Автобуси з українцями застрягли на виїзді з Білорусі

У білоруському міжнародному автодорожньому пункті пропуску Нова Гута утворилася черга на виїзд в Україну з автобусів з клієнтами туристичних фірм.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на офіційного представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського, пише Слово і Діло

Відомо, що починаючи з полудня 14 липня, туристичні групи масово прибувають до цього пункту пропуску по 5-6 автобусів одночасно. З 14.00 оформлення на виїзд доводиться очікувати приблизно 20 рейсовим автобусам.

Зазначається, що в найближчих пунктах пропуску, здатних приймати автобуси, черг не спостерігається.

За словами Бичковського, це говорить про недостатньо ефективне планування маршрутів з боку туроператорів. Туристичні компанії не враховують рекомендації Держприкордонкомітету про рівномірний розподіл автомобільних перевезень груп туристів, що прямують як на відпочинок, так і повертаються в країну.

Повідомляється, що контрольні органи вживають всіх необхідних заходів для прискорення перетину державного кордону Білорусі.

"Задіяні всі робочі місця з залученням резервів. Прикордонний контроль займає не більше 10 хвилин на один такий транспортний засіб при нормативі 15 хвилин. З 14.00 до 18.00 оформлено 22 туристичних автобуси", – зазначив представник білоруського Держприкордонкомітету.

За його словами, пропускна здатність Нової Гути становить 4 автобуси на годину, і за такої кількості транспортних засобів час очікування може досягати до 6 годин.

Як відомо, українські туристи застрягли в Туреччині.

Тим часом, готують нові правила для туроператорів

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО