Сестра Сенцова закликала бойкотувати деякі ЗМІ

Наталя Каплан, яка є двоюрідною сестрою Олега Сенцова, закликала українців бойкотувати телеканали 112, NewsOne і Інтер, а також інтернет-видання Страна.ua.

Про це вона заявила в інтерв'ю Громадське, пише «Слово і Діло».

Зокрема, 112 канал Наталя Каплан закликала бойкотувати за те, що її вивели в прямий ефір разом із власником телеканалу NewsOne Євгеном Мураєвим, який раніше заявив, що «частина населення сприймає Сенцова як терориста».

«Мене вивели в прямий ефір з Мураєвим... Він почав мені розповідати, що треба вести себе тихо, і тоді Олег вийде швидше. Це по-перше марення, а по-друге це частина інформаційної війни... Насправді питання щодо даного ЗМІ були вже давно і я вирішила, що більше я не готова з ними спілкуватися», - заявила Каплан.

До телеканалу «Інтер» у Каплан виникли претензії через трансляцію Чемпіонату світу з футболу в Росії.

«До «Інтера» були питання. Вони просять відповісти, як там Олег Сенцов, але при цьому показують спокійно футбольні матчі. І відмовилися під час футбольних матчів хоча б запустити ролики з Сенцовим, що могло б хоч якось пом'якшити ситуацію», - заявила Каплан.

Також вона зазначила, що видання Страна.ua «оприлюднило коментар хворої людини як факт», мабуть маючи на увазі публічну заяву «волонтера» Івана Сірка, який натякнув, що в 2014 році віз Сенцову вибухівку. Пізніше Сірко відмовився від своїх слів.

Раніше повідомлялося, що мати українського режисера Олега Сенцова звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням помилувати сина.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО