У Німеччині заарештували іранського дипломата за підготовку вбивства

За підозрою в шпигунстві і підготовці вбивства федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт 46-річного іранця.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє в середу, 11 липня, агентство AFP. Підозрюваний Ассадолла А. кілька днів тому був затриманий біля Ашаффенбурга на підставі європейського ордера, виданого бельгійською прокуратурою. На цей момент він знаходиться в СІЗО.   За інформацією поліції, Ассадолла А. доручив подружній парі - бельгійцям іранського походження - підірвати бомбу в передмісті Парижа під час щорічного заходу за участю іранської опозиції, зокрема Національної ради опору Ірану. Він також підозрюється в тому, що передав подружжю вибуховий пристрій разом з 500 г вибухової речовини тріпероксід тріацетона. У день вірогідного теракту чоловік і дружина були затримані бельгійськими спецслужбами дорогою до Франції.

Повідомляється, що Ассадолла А. був співробітником іранського посольства у Відні. Крім того, він, ймовірно, працював на міністерство інформації і нацбезпеки Ірану. Зокрема, це відомство займається інтенсивним стеженням і боротьбою з опозицією всередині і за межами Ісламської республіки.

Раніше Міністерство закордонних справ Ірану викликало послів Франції та Бельгії, а також повіреного в справах Німеччини, щоб висловити протест у зв'язку з арештом іранського дипломата в Німеччині.

Нагадаємо, грецький уряд вирішив вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом, звинувачуючи їх у втручанні у внутрішні справи і незаконних діях проти національної безпеки Греції.

На що російська сторона готова відповісти дзеркальними заходами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО