Рятувальна операція у Тайланді: дітей не можуть дістати з печер

Представники глави компанії Tesla Inc. Ілона Маска ведуть переговори із владою Тайланду, щоб допомогти врятувати членів дитячої футбольної команди та її тренера, заблокованих у печері.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило агентство Bloomberg.

Для порятунку можуть задіяти навігаційне обладнання компанії Space Exploration Technologies Corp., а також водовідкачувальні системи компанії Boring Co. або потужні акумулятори Tesla Powerwalls.

Маск написав у Twitter, що буде радий допомогти рятувальній операції. Поки невідомо, чи прийняла тайська влада пропозицію бізнесмена.

Нагадаємо, у Тайланді знайшли живими 12 підлітків, які разом зі своїм футбольним тренером раніше пропали в печерному комплексі.

За інформацією рятувальників, вони вже відкачали близько 40% води з печери, звільнивши 1,5 кілометри шляху, але це не дозволяє визволити дітей.

Губернатор провінції Чіанг Рай зауважив, що рятувальникам треба відкачувати воду швидше, бо в суботу, 7 липня, очікується початок сезону злив, через що печеру знову затопить. Якщо дітей не встигнуть звільнити до суботи, то вони можуть залишитися там «на місяці».

Раніше стало відом, що Україна відправила до Білорусі літак за юними футболістами які постраждали в ДТП.

Аварія сталася 13 травня на 54 км автодороги Р-98 «Кам'янець-Шерешево-Свислочь», поблизу с.Мартинюки. Група дітей поверталася з Польщі через Білорусь до Сумської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО