Зайві платіжки: киянам виставили рахунки на компенсацію збитків

Національна комісія що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) визнала неправомірною вимогу КиїГазЕнерджі до побутових споживачів про компенсації збитків компанії.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні регулятора.

НКРЕКП повідомляє, що в червні КиївГазЕнерджі розіслав збільшені рахунки споживачам, заклавши в суми платіжок збитки, стягнутої НАК Нафтогаз України в зв'язку з несвоєчасними розрахунками в період з 1 липня по 31 грудня 2015 року. У зв'язку з цим в НКРЕКП визнали дії постачальника газу неправомірними.

«Боргові зобов'язання постачальника перед власником природного газу не повинні перекладатися на побутових споживачів», - підкреслює НКРЕКУ.

Регулятор закликав постачальників природного газу утриматися від незаконних дій.

Раніше КиїГазЕнерджі заявив, що вимога компенсувати збитки за липень-серпень 2015 року, пред'явлене побутовим споживачам в платіжках за червень, недійсна. Ці збитки компенсації не підлягають.

«Абоненти, які вже заплатили відповідно до вимоги, отримають пропорційну компенсацію в рахунок майбутніх платежів за спожитий газ», - повідомила прес-служба компанії.

Раніше «Слово і Діло» писало, як змінилися правила для субсидій.

Також наші аналітичних підрахували, наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири роки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО