Мінкульт показав, як буде виглядати музей Революції Гідності

У Києві під час брифінгу переможці Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу пропозицію щодо Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Переваги продемонстрували свій проект.

Про це повідомляється в прес-службі Міністерства культури України, пише «Слово і Діло».

Конкурс виграли німецькі архітектори Ян Кляйхус і Йоханес Кресснер.

«Для нас була велика честь брати участь в цьому конкурсі. Взагалі проведення цього конкурсу свідчить про те, що українці - відкрита до світу нація. Суть проекту Музею Революції Переваги стосується одночасно минулого і майбутнього», - розповідає Ян Кляйхус.

За словами архітекторів, у своїй роботі вони намагалися максимально гармонійно поєднати Музей і Меморіал. Це поєднання має полягати у відображенні ніш, які згодом будуть розташовані по Алеї Героїв Небесної Сотні, де будуть міститися пам'ятники, які люди самі виготовляли в честь загиблих героїв.

«Особливо приємно усвідомлювати, що ідея, яку ми намагалися закласти, була прочитана членами журі при оцінці проекту, зокрема, це ідея похилого пандуса, який в підсумку перетворює музей в фінальну крапку шляху Пам'яті», - зазначають автори.

Раніше з'ясувалося, яким буде оновлений фасад Будинку профспілок.

Також нагадаємо, що Київрада виділила землю під Меморіал Героїв Небесної сотні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО