Литва внесе до «списку Магнітського» громадян РФ, пов'язаних зі справою проти Сенцова

Сейм Литви проголосував за внесення в національний «список Магнітського» осіб, пов'язаних зі справою засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС, відповідну резолюцію, запропоновану правою консервативною партією «Союз Вітчизни - Християнські демократи», на позачерговому засіданні підтримали 82 парламентаря, ще один проголосував проти і один утримався.

«Закликаємо міністра закордонних справ Литви, міністра внутрішніх справ провести консультації з українською стороною для встановлення осіб, які віддали наказ, виконували його чи інакше брали участь в ув'язненні Олега Сенцова, обговорити можливість включення їх до списку санкцій Магнітського», - йдеться в резолюції.

Крім того, документ закликає депутатів Європарламенту «ставити питання» про звільнення Сенцова і десятків інших українських в'язнів із російських в'язниць. Євросоюз, наголошується в резолюції, повинен посилити антиросійські санкції, «якщо Росія і надалі не буде дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань».

Раніше повідомлялося, що стан Сенцова задовільний, але викликає побоювання.

Також в Кремлі відреагували на прохання Ради Європи про помилування Сенцова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО