САП розслідує фальсифікацію НАБУ «бурштинової справи», в Бюро говорять, що все законно

Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливу фальсифікацію доказів детективом Національного антикорупційного бюро щодо «бурштинового» народного депутата Максима Полякова.

Про це йдеться в заяві Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

«З повідомлень у ЗМІ стало відомо про відкриття САП кримінального провадження на підставі заяви Максима Полякова за фактом можливої ​​фальсифікації детективом Бюро доказів у так званій «бурштиновій справі». Згідно з ЄРДР, такі відомості дійсно були внесені нещодавно з ініціативи САП. Наголошуємо, що прокурори САП як процесуальні керівники супроводжували розслідування «бурштинової справи» на всіх етапах; разом із детективами проводили аналіз зібраної доказової бази перед відкриттям матеріалів провадження для ознайомлення стороні захисту, а отже, несуть за неї рівноцінну відповідальність», – зазначили в НАБУ.

Також, за словами представників Бюро, стенограма аудіозаписи, в достовірності якої сумнівається Поляков, є абсолютно коректною.

«Її (стенограми – ред.) достовірність і повну відповідність аудіозаписи колеги із САП можуть легко підтвердити, призначивши додаткову експертизу. При цьому не варто забувати, що згадана стенограма є лише одним із багатьох доказів у справі. З деякими з них громадськість мала можливість ознайомитися з відео за участю народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова, оприлюдненого НАБУ та САП влітку 2017 року. Зі свого боку детективи НАБУ впевнені в достатності та обґрунтованості доказової бази в так званій «бурштиновій справі». Впевнені, що колеги із САП дотримуються тієї ж думки», – підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, в НАБУ дізналися про нові закордонні поїздки «бурштинового» депутата Полякова.

Раніше в Бюро прокоментували заяву Розенблата про фальшиві бурштинові законопроекти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО