ЄС призначив санкції щодо чиновників Венесуели

Рада Євросоюзу ухвалила рішення включити 11 осіб до списку санкцій за порушення прав людини та порушення демократії й верховенства права у Венесуелі.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сайті Ради в понеділок, 25 червня.

До списку потрапили віце-президент Венесуели з питань економіки Тарек Зайдан Ель-Айссамі Мадді, віце-президент Делсі Родрігес, кілька високопоставлених командирів венесуельської армії, голова контррозвідки та віце-президент виборчої комісії. Зазначеним особам забороняється в'їзд на територію ЄС, а їхні активи в європейських країнах заморожуються.

«Це рішення слідує за висновками Ради, ухваленими 28 травня 2018 року, в яких містився заклик до додаткових цілеспрямованих обмежувальних заходів, які не зашкодять венесуельському населенню у відповідь на недавні президентські вибори у Венесуелі», – йдеться в повідомленні.

В ЄС вважають, що вибори у Венесуелі не були ані вільними, ані справедливими, а результат не мав довіри, оскільки виборчий процес не був забезпечений необхідними гарантіями демократії. На цьому тлі ЄС також закликав провести нові президентські вибори відповідно до міжнародно визнаних демократичних стандартів і венесуельського конституційного ладу.

Після сьогоднішнього рішення до списку санкцій ЄС входять 18 венесуельських посадових осіб.

Раніше віце-президент США Майк Пенс заявив, що країна зніме санкції з Венесуели, якщо до країни «повернеться демократія».

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро, після суперечливого переобрання на посаду голови держави, склав присягу на новий президентський термін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО